• 06 216 36 165
  • bodyfit@live.nl
  • Hoogeveen - Nieuw Balinge

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, ontspannende manier van yoga. Het is vooral gericht op het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. In Yin Yoga worden posities langer vast gehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Deze rustige houdingen voorkomen overbelasting en zorgen voor souplesse en ontspanning. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen.


Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant, gaat het er bij Yin Yoga om dat je zoveel mogelijk spieren los laat. Het bindweefsel is Yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn Yang, staat voor het extraverte, het veranderlijke en beweeglijke.

Door lang zitten,( b.v. zittend beroep) belast je de gewrichten en het bindweefsel in bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden.


Yin Yoga werkt positief voor mensen met spierklachten, denk hierbij b.v. aan reuma, fibromyalgie, het is voor iedereen geschikt. Ook tijdens stressperiodes of burn-out, op een rustige manier ruimte geven aan het lichaam en de geest zorgt voor een goed herstel. Ook kan Yin Yoga een hele goede aanvulling zijn op een Yang sport, zoals bodysculpture, hardlopen, zwemmen, fitness.

Wat mij aanspreekt in Yin Yoga is dat het bij deze Yogastijl draait om het effect, het doel van de houding. Hoe het eruit ziet is niet belangrijk.

Het effect van Yin Yoga is een flexibeler, beweeglijker en sterker lichaam.
We sluiten de les af met Yoga Nidra, of een andere ontspanning

Je hoeft niet altijd zo enorm je best te doen, je mag ontspannen.

Yin Yoga vinden hun oorsprong in 1980.
De Amerikaanse Paul Grilley is de grondlegger van Yin Yoga.

Wanneer je lichaam fluistert, is dat een hint
Het wil dat je luistert, voordat het schreeuwen begint