• 06 216 36 165
  • bodyfit@live.nl
  • Hoogeveen - Nieuw Balinge

Waarom Yoga

Ik krijg vaak de vraag of opmerking: “ik ben helemaal niet lenig!” Niets voor mij yoga, dat zweverige gedoe! Wat voor veel mensen een drempel is om met yoga te beginnen. Yoga is niet alleen voor lenige mensen. Het is voor mensen die bewust willen worden van de oneindige mogelijkheden van hun lichaam.

Als je wilt leren hoe je kunt omgaan met dagelijkse spanningen, als je je conditie op peil wilt houden of juist verbeteren zonder een sportschool, als je af wilt van die eeuwige rug – schouder of nekklachten, als je plezier wilt krijgen in bewegen, je fit en energiek wilt voelen, dan is yoga de juiste weg. Yoga wordt vaak als “zweverig” getypeerd, maar niets is minder waar.

Door bewust te worden van een inspanning kun je je ook bewust worden van hoe je kunt ontspannen, spanningen in je lichaam los te laten, zowel op fysiek niveau als op emotioneel niveau. Er zijn zoveel redenen om yoga te doen, dus waarom yoga? Dat is voor iedereen verschillend. Het kan op fysiek, mentaal, spiritueel niveau iets met je doen.

Yoga brengt je juist in het hier en nu, geeft je een stevige basis om met beide voeten op de grond te staan. Yoga is een manier om je zelfbewustzijn te vergroten. Steeds meer mensen ondervinden de positieve uitwerking van yoga. Yoga is niet alleen voor jonge, lenige vrouwen, maar steeds meer mannen vinden de weg naar yoga. Ook voor kinderen wordt het steeds belangrijker dat ze leren ontspannen, als ze daarmee jong beginnen is dat een investering in hun toekomst.

Voor steeds meer doelgroepen is yoga mogelijk.

En………. zweven doe je in een luchtballon, Yoga is met beide benen op de grond.

December 2021

Mijn matje ligt uitgerold, het kussentje ligt klaar
Er hangt een serene stilte, een ieder in eigen gedachten
We staan op blote voeten, rustig ademen we in en uit
De spanningen verdwijnen langzaam, de houdingen moeilijker
Balancerend op één been, rug en armen gestrekt
Maar hoe zwaar het ook worden zal, de beloning is ontspanning
Je lichaam, je geest, na een uurtje yoga
Ben ik een ander mens
Bedankt dat je er op deze manier voor mij kan zijn!

Femke